Tijdvak 5: Ontdekkers en Hervormers (filmpjes)

tijdvak 5Hier vind je een verzameling filmpjes die horen bij tijd van Ontdekkers en Hervormers (1500 – 1600). De filmpjes gaan onder andere over wie Willem van Oranje was en welke rol hij speelde in de opstand van Nederland tegen Spanje, hoe deze opstand is verlopen en waarom de Beeldenstorm plaatsvond, wie Karel V was, de ontdekkingsreizen en hoe Columbus per ongeluk Amerika ontdekte, welke rollen Erasmus en Luther hebben gespeeld in de zestiende eeuw en hoe Willem Barentz vast kwam te zitten in het poolijs van Nova Zembla.

The following two tabs change content below.
Mike Hoffmann
Ik ben docent geschiedenis op het 's Gravendreef College en ik woon in Schiedam. Ik hou erg van lezen, het spelen van computergames, het maken van websites en het kijken van voetbal. In mijn vrije tijd zit ik dan ook veel met mijn neus in de boeken of ben ik bezig op de computer.
Mike Hoffmann

Laatste berichten van Mike Hoffmann (toon alles)