Tijdvak 8: Burgers en Stoommachines (filmpjes)

tijdvak 8Hier vind je een verzameling filmpjes die horen bij de tijd van Burgers en Stoommachines (1800 – 1900). De filmpjes gaan onder andere over het ontstaan van het Koninkrijk Nederland, onze eerste koning Willem I en de grondwet van 1848 door Thorbecke, de afscheiding van België en de industriële revolutie in Europa, de nieuwe machines en fabrieken en de oorlog op de Krim en tussen Frankrijk en Duitsland (Frans-Duitse oorlog), over kinderarbeid, Aletta Jacobs en de afschaffing van de slavenhandel.

The following two tabs change content below.
Mike Hoffmann
Ik ben docent geschiedenis op het 's Gravendreef College en ik woon in Schiedam. Ik hou erg van lezen, het spelen van computergames, het maken van websites en het kijken van voetbal. In mijn vrije tijd zit ik dan ook veel met mijn neus in de boeken of ben ik bezig op de computer.
Mike Hoffmann

Laatste berichten van Mike Hoffmann (toon alles)