
Kernbegrippen tijdvak 9 (examen) (H/V)
Hier vind je een overzicht van alle kernbegrippen en hun betekenis, die horen bij de tijdvak 9: de tijd van Wereldoorlogen (1900 – 1950).
Lees meerHier vind je een overzicht van alle kernbegrippen en hun betekenis, die horen bij de tijdvak 9: de tijd van Wereldoorlogen (1900 – 1950).
Lees meerKenmerkend aspect 37: Het voeren van twee wereldoorlogen bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 38: De crisis van het wereldkapitalisme bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 39: Het in praktijk brengen van de totalitaire ideologieën communisme en fascisme/nationaalsocialisme bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 40: De rol van moderne propaganda- en communicatiemiddelen en vormen van massaorganisatie bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 41: Vormen van verzet tegen het West-Europese imperialisme bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 42: Verwoestingen op niet eerder vertoonde schaal door massavernietigingswapens en de betrokkenheid van de burgerbevolking bij oorlogvoering bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 43: Racisme en discriminatie die leidden tot genocide, in het bijzonder op de joden bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerKenmerkend aspect 44: De Duitse bezetting van Nederland bij tijdvak 9: Wereldoorlogen.
Lees meerHier vind je een verzameling filmpjes die horen bij tijd van Wereldoorlogen (1900 – 1950). De filmpjes gaan onder andere over de oorlogsvoering en verloop van de Eerste Wereldoorlog, de economische crisis van de jaren dertig en de maatregelen daartegen in Nederland, hoe Adolf Hitler aan de macht wist te komen in Duitsland en het ontstaan en verloop van de […]
Lees meerEen oefentoets over Nederland in de periode 1900 – 1914. Oefen hier je kennis over het werken en leven in Nederland, de cultuur en het bestuur, over de strijd van de feministen voor gelijke rechten en over de belangrijke personen (Aletta Jacobs, Pieter Jelles Troelstra) uit deze tijdsperiode van de Nederlandse geschiedenis.
Lees meerEen oefentoets over de Eerste Wereldoorlog. Oefen hier je kennis over de de achterliggende aanleiding, oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog, het verloop van de Eerste Wereldoorlog, over Nederland en België tijdens de Eerste Wereldoorlog, de onbekende soldaat en de wording van Rusland tot de Sovjet-Unie tijdens en na de Russische Revolutie.
Lees meerEen oefentoets over het interbellum. Oefen hier je kennis over de periode tussen de Wereldoorlogen in: over de vrede van Versailles, de economische crisis van 1929, de opkomst van de nazi-partij in Duitsland, het ontstaan van Nazi-Duitsland en over de opkomst van Adolf Hitler als haar dictator.
Lees meerEen oefentoets over de Tweede Wereldoorlog. Oefen hier je kennis over het verloop van de Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Nederland, over de jodenvervolgingen, de Engelse premier Winston Churchill en de geleidelijke onafhankelijkheid van Indonesië.
Lees meerHier vind je een samenvatting van alle kenmerkende aspecten, kernbegrippen, onderwerpen, oefentoetsen en andere leermiddelen die horen bij de tijd van Wereldoorlogen (1900 – 1950)
Lees meer